Прес-центр23 грудня 2018, 17:12

24 грудня – День працівників архівних установ

24 грудня 2018 року в Україні вже традиційно відзначатиметься професійне свято – День працівників архівних установ.

Минуло вже більше ста років з початку організації архівної справи та створенню системи архівних установ в Україні. Зараз в Україні функціонує 656 різних архівних установ. Всі вони  працюють  на користь держави і суспільства.

Документи, що зберігаються у них, виступають складовою частиною Національного архівного фонду України, світової культурної спадщини, залучаються до використання для задоволення інформаційних потреб суспільства та реалізації прав і законних інтересів громадян.

Архівні матеріали – це безцінне джерело інформації про минуле і сьогодення нашого краю, України, про життя людини, суспільства і держави, яке має унікальний вплив на формування національної свідомості наших громадян. На сучасне покоління архівістів випала відповідальна місія – задокументувати прагнення народу до європейських цінностей шляхом утвердження власної самобутності.

Неможливо переоцінити роль архівістів у забезпеченні нерозривного зв’язку сьогодення, минулого та майбутнього.

Це професійне свято всіх, хто працював і зараз працює в архівних установах  нашого району. Завдяки їхній сумлінній праці в архівах зібрано і збережено документи про минуле  Міловщини, а також про тих, хто творив її історію, допомагають відновити правду, відкривають нові історичні факти, згадують забуті імена та події.

Бажаємо всім працівникам архівного відділу райдержадміністрації, Трудового архіву територіальних громад Міловського району, ветеранам архівної справи району міцного здоров’я, родинного тепла, невичерпної енергії,  миру, злагоди та добра!