Прес-центр3 грудня 2018, 17:12

3 грудня — Міжнародний день інвалідів

У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Мета, заради якої цей день був проголошений, - це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Міжнародний день інвалідів привертає увагу до проблем людей з особливими потребами, захисту їх гідності, прав і благополуччя, акцентує увагу суспільства на переваги, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями.

В управлінні соціального захисту населення на обліку перебуває 931 особа з інвалідністю різних груп та категорій, в тому числі 29 дітей з інвалідністю у віці до 18 років.

З нагоди Міжнародного дня інвалідів, делегація у складі голови районної ради ветеранів, голови первинної ветеранської організації селища, директора КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Міловської районної ради Луганської області» та головного спеціаліста управління соціального захисту населення Міловської РДА відвідали Телгера Чооду та Клару Дмитренко, поспілкувалися та надали допомогу у вигляді продуктового набору.