Прес-центр13 листопада 2017, 16:11

Аграрії Міловщини звітують про завершення осінньо-польових робіт

Про підсумки проведення аграріями Міловського району сільськогосподарських робіт у 2017 році йшлося сьогодні, 13 листопада, напередодні Дня працівників сільського господарства, на нараді у голови райдержадміністрації Артура Короля. Сільське господарство району є головним сектором економіки району, спеціалізується воно на вирощуванні зернових і технічних культур, виробництві м`яса та молока.
Цей рік був щедрим до хліборобів Міловщини. Задовільні погодні умови разом із проведеним комплексом організаційно-технологічних заходів сприяли отриманню доброго врожаю. Зокрема, зернові культури були посіяні в оптимальні агротехнічні терміни із застосуванням сучасних технологій. Вчасно завершилося й їх збирання.
У цілому середня врожайність ранніх зернових по району у цьому році склала 35,4 центнери з гектару, у тому числі озимої пшениці – 38,5 центнерів з гектару. У деяких господарствах середня врожайність зернових перевищила 40 центнерів з гектару.  Це найкращий показник за останні 10 років.
На сьогодні агроформуваннями району закладений фундамент для отримання гарного урожаю у наступному році. Посіяно 11,4 тис. га озимих культур, сходи зійшли та знаходяться у задовільному стані. Під час сівби значна увага приділялась контролю якості та підготовці насіння. Також було проведено зяблеву оранку ґрунту.
«Наступного року на нас чекають не менш складні й відповідальні завдання. І багато в чому їх виконання залежить від нас самих, - підкреслив очільник району. - Переконаний, що традиційна працелюбність, наполегливість, високий фаховий та моральний рівень селян, зрештою їх небайдужість, дозволяють всім нам впевненіше дивитись у майбутнє».