Прес-центр20 cічня 2020, 17:01

АGROPORT впроваджує проєкти на Луганщині

У п'ятницю, 17 січня, перший заступник голови, виконуючий обов'язки голови райдержадміністрації Віталій Рукавіцин разом з начальником управління агропромислового розвитку та земельних відносин райдержадміністрації Іриною Великоцькою – Прищепою взяли участь у засіданні «круглого столу», який відбувся в облдержадміністрації в рамках впровадження проєкту АGROPORT Ukraine у Луганській області. На заході також були присутні представники районних органів виконавчої влади, об’єднаних територіальних громад, профільних наукових та освітніх установ, аграрних та промислових компаній, міжнародних і громадських організацій.
Вітаючи учасників директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін підкреслив, що відкриття регіонального центру АGROPORT Ukraine на Луганщині – це «вікно можливостей» для кожної конкретної громади як в пропозиціях, так і в попиті. Це також можливість ефективної комунікації усіх операторів агробізнесу на регіональному, національному та міжнародному рівнях.
Презентував проєкт генеральний менеджер Дмитро Титаренко. Зокрема, пане Дмитро зазначив, що необхідно максимально наблизитися до споживача та робити акцент на регіональних особливостях. Тому компанії – учасники пропонують саме ті технології та техніку, які найкраще підходять саме для цієї місцевості.
Також учасниками були обговорені перспективи створення регіонального клубу «Кращі Аграрні Практики» та організаційні питання проведення першого Форуму «Агропорт Південний Схід».