Прес-центр22 cічня 2020, 16:01

Акт Злуки УНР та ЗУНР задекларував перед усім світом неподільність українських земель, єдність і солідарність нації

Вже 101 рік 22-го січня наша держава відзначає День Соборності.  Історичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році, і було ще одним проявом віковічного прагнення українців до своєї незалежності.
Урочистості до Дня Соборності України відбулися сьогодні, 22 січня 2020 року, на Міловщині. У райдержадміністрації міловчан зі святом привітали керівник апарату райдержадміністрації Галина Усачова та голова районної ради Юрій Кошута.
У своєму вітанні пані Галина зазначила, що ідея єдності всіх українських теренів завжди була актуальною в українському середовищі. І українська революція 1917-1921 років дала можливість нарешті реалізувати споконвічне прагнення українців отримати незалежну національну державу. І хоча соборність України у той час і не вдалося утвердити, Акт злуки залишився тією знаменною подією, що мала велике історичне значення для українського суспільства, увінчав прагнення українців, століттями розділених і поневолених різними імперіями, жити у своїй єдиній європейській державі, бажання усіх громадян бути духовно згуртованими, незалежно від національності та регіону проживання.
Цього ж дня делегація Міловського району на чолі з першим заступником голови, виконуючим обов'язки голови райдержадміністрації Віталієм Рукавіциним взяла участь в обласних святкових заходах.