Прес-центр10 жовтня 2017, 18:10

Артур Король: Одвічно справжніми і непідробними залишаються військова честь і гідність воїнів-захисників

Сьогодні, 10 жовтня, у райдержадміністрації відбулось засідання організаційного комітету щодо відзначення Дня захисника України та Дня Українського козацтва у Міловському районі.
Голова райдержадміністрації Артур Король відзначив, що починаючи з 2014 року українці 14 жовтня святкують День захисника України та День Українського козацтва – свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України. На території нашої країни споконвіків відбувалася величезна кількість воєн і збройних конфліктів. За всю історію не було ще жодного покоління українців, на чию б долю не кинула своєї зловісної тіні війна.
Керівник райдержадміністрації проінформував присутніх, що 13 жовтня в урочистих заходах візьме участь голова Луганської облдержадміністрації Юрій Гарбуз.
У ході засідання члени оргкомітету обговорили різні організаційні питання щодо відзначення на належному рівні державного свята. Так, до цієї знаменної дати у селищі заплановано провести вручення ключів від житлових квартир після реконструкції приміщень стоматологічного відділення районного територіального медичного об'єднання та ввести у дію після реконструкції першу чергу підвідного водоводу від станції 2-го підйому до смт Мілове.
На площі біля районного Будинку культури відбудеться виставка та презентація військової техніки, бронетехніки, зразків озброєння, спецобладнання та службових тварин.
«І по сьогодні ллється українська кров за рідну українську землю. Втім, одвічно справжніми і непідробними залишаються військова честь і гідність воїнів-захисників. Як говорив Тарас Шевченко: «У своїй хаті – своя сила і правда, і воля», - сказав, завершуючи засідання Артур Король, наголосивши при цьому, що ми маємо обов'язково шанувати тих, чий святий обов'язок – захищати свою хату, боронити свою правду – своєю силою і своєю волею.