Прес-центр17 вересня 2018, 16:09

Артур Король: Основне завдання для влади – забезпечити міловчанам нормальну життєдіяльність

Про заходи щодо забезпечення дотримання вимог прикордонного режиму мешканцями Міловського району йшлося сьогодні на засіданні колегії райдержадміністрації.
Анонсуючи питання, голова райдержадміністрації Артур Король зазначив, що ситуація, яка склалася наразі на державному кордоні між Україною та Російською Федерацією на території смт Мілове, є результатом невиконання вимог прикордонного законодавства. Адже ще у 1998 році Урядом було прийнято постанову №1147 «Про прикордонний режим», якою було визначено установити вздовж державного кордону України на його сухопутних ділянках і вздовж берегів прикордонних річок, озер та інших водойм прикордонну смугу у межах, прилеглих до кордону територій селищних і сільських рад, де запроваджується прикордонний режим та затверджено Положення про прикордонний режим.
Очільник району акцентував увагу присутніх на заходах, що вживаються органами обласної і районної влади, правоохоронними структурами щодо підтримання режиму державного кордону та недопущення провокаційних дій з боку військових формувань Російської Федерації в межах Міловського району Луганської області.
Так, майже за три тижні, у терміновому порядку  на українську територію було перенесено міждержавний пункт пропуску «Мілове», який з 13 вересня 2018 року функціонує у нормальному пропускному режимі.
Облаштовано об'їзну рокадну польову дорогу між селами Олексіївка та Зоринівка на альтернативній ділянці автомобільної траси «Т-1307».
Знято обмеження руху вантажних автомобілів в смт Мілове по вулицям Центральна, Армійська, Шкільна та встановлено дорожні знаки з обмеженням швидкості руху.
У зв'язку із здійсненням представниками Російської Федерації робіт з інженерного облаштування державного кордону по вулиці Дружби Народів – встановлення загороджувального паркану – запроваджено односторонній рух автотранспорту по вулиці Дружби Народів смт Мілове від пункту пропуску «Мілове» до перехрестя вулиці Армійська та вулиці Дружби Народів смт Мілове.
Службою автомобільних доріг у Луганській області продовжується облаштування вулиці Дружби народів у селищі наказовими та заборонними дорожніми знаками.
Розглядаються різні варіанти своєчасного надання  медичної допомоги та забезпечення транспортним сполученням мешканців населених пунктів Микільської, Морозівської та Зориківської сільських рад.
Підсумовуючи, Артур Король ще раз наголосив, що основним завданням для влади є питання відпрацювання спільних конкретних дій служб усіх рівнів аби знизити соціальну напругу та забезпечити населенню Міловського району нормальну життєдіяльність.