Прес-центр27 березня 2019, 14:03

Бойовики ЛНР блокують реконструкцію мосту у Станиці Луганській

Українські будівельники виїхали на ремонт зруйнованого бойовиками мосту, проте бойовики не надали жодної відповіді на запит України забезпечити режим тиші.

26 українських будівельників і 13 одиниць будівельної техніки виїхали до зруйнованого бойовиками мосту в Станиці Луганській, аби розпочати реконструкцію цього об’єкту... на жаль, влада ЛНР не надала жодної відповіді на запит України забезпечити режим тиші.

Щороку під час переходу цими руїнами гинуть люди, старенькі ламають руки-ноги. Всі ці роки Україна заявляла про готовність негайної реконструкції. І разом з МКЧХ, які пропонували участь у ремонті об’єкту, й самостійно. Всі ці роки РФ разом з бойовиками блокувала ремонт мосту.

Бойовика мають прибрати свій блокпост посеред зруйнованого мосту, негайно провести розмінування територій поблизу Сіверського Донця і надати режим тиші для українських будівельників для проведення реконструкції мосту.

Україна готова відремонтувати міст на лінії розмежування у Станиці Луганській за умови "режиму тиші", однак влада ЛНР не погодилась на цю пропозицію.

Крім того, щоб відвести від себе підозру, бойовики розповсюджують в соціальних мережах статті, де у всьому звинувачують українських військових.