Прес-центр19 жовтня 2021, 16:10

Цьогоріч на відновлених за програмою «Велике будівництво» дорогах державного значення Луганщини встановлять чотири метеорологічних станції

Капітальні та поточні середні ремонти автошляхів області, завершення яких було заплановано у 2021 році, вже виконані на 99 відсотків.

Так, роботи закінчені на ділянках доріг: Н-21 від Старобільська до Новоайдара, Н-26 від Старобільська до Мілового, Т-13-16 та Р-66 від Сєвєродонецька до КПВВ «Золоте», Т-13-02 від Лисичанська до межі із Донеччиною, Н-26 між Сватовим та Старобільськом, Р-22 від КПП «Красна Талівка» до перехрестя з дорогою Т-13-14.

Спілкуючись із журналістами під час пресбрифінгу, заступник начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Олег Кравцов пояснив, що ремонти за програмою Президента Зеленського «Велике будівництво» там завершені повністю, проте ще не всі ділянки уведені в експлуатацію.

«Прийнято рішення на зекономлені під час ремонтів кошти на дорозі Н-21 при виїзді із міста Старобільськ розробити додатковий проєкт для встановлення метеорологічної станції, – сказав спікер. – Буде влаштоване табло, яке показуватиме температуру дорожнього покриття, повітря, напрямок вітру, а узимку – ще рівень слизькості на дорозі. Інформація надходитиме на диспетчерський пункт Служби автомобільних доріг у Луганській області, що дозволить оперативніше реагувати на примхи погоди».

Ще одну метеорологічну станцію встановлять за напрямком Н-26. Аналогічні споруди облаштують у Станиці Луганській та на дорозі Р-66 при виїзді з Лисичанська. Після цього ці дороги будуть уведені в експлуатацію.

В майбутньому такі роботи будуть продовжені, зокрема на автошляхах, розташованих на півночі області.