Прес-центр27 листопада 2017, 17:11

«Далась мені наука непроста, де кажуть мудрі: мова-це людина. У мови є і серце, і вуста, і є ім’я красиве-Україна!»

Актуальні питання розвитку та підтримки української мови в навчальних закладах району та підсумки мовознавчих конкурсів учнівської творчості розглядалися 24 листопада 2017 року в Стрільцівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів на районному науково-методичному семінарі для вчителів української філології «Формування соціальної активності учнів на уроках української  словесності». На початку заходу всіх присутніх привітали Лариса Святополк, методист Міловського районного методичного кабінету та Тетяна Полякова, керівник районного методичного об’єднання вчителів української мови та літератури.
Педагоги відвідали відкритий урок з української літератури у 8 класі  на тему: «Леся Українка. Життя поетеси, її мужність і сила духу» (вчитель - Ірина Олєйнік). З метою популяризації  традицій українського народу, привернення уваги до історичного минулого України педагоги  та учні   Стрільцівської школи продемонстрували музично-театралізований захід «Свято червоної калини».
По закінченню  свята  відбулося обговорення особливостей проведення уроків та заходів щодо формування соціальної активності учнів. Про формування комунікативної компетентності школярів на уроках української мови та літератури розповіла колегам Людмила Літвінова, вчитель української мови та літератури Міловської гімназії, а Ірина Курка, вчитель української мови та літератури Мусіївського навчально-виховного комплексу поділилася своїми роздумами щодо соціальної компетентності учнів на уроках української мови та літератури.