Прес-центр25 червня 2020, 15:06

День молоді – свято сміливих, натхненних, розумних та енергійних!

                                                                                                                      Крячко Вікторія Вікторівна
 
1 вересня 2015 року педагогічний колектив Морозівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів поповнився молодим спеціалістом,  Крячко Вікторією Володимирівною. Вона – корінна жителька села Морозівки, тут народилася, закінчила зі срібною медаллю місцеву школу і здобула дві вищих освіти в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка.
Дипломованим фахівцем провернулася у рідне село, щоб передавати свої знання юним землякам. Ще з років навчання у школі Вікторію запам’ятали активною, дуже відповідальною, працьовитою людиною, червоний диплом університету підтверджував ці якості, тому відразу їй було запропоновано посаду заступника директора з виховної роботи та викладання української мови та літератури.
Звичайно, Вікторія Володимирівна, уперше прийшовши до рідної школи у новій для себе ролі, відчувала неоднозначну гамму почуттів. Одне з них – це велика відповідальність перед учителями, яких досі знала не як колег, а як своїх педагогів. Поступово звикала, наполегливо працювала, навчалася… Досить швидко стало зрозуміло, що у школі з’явився сучасний компетентний педагог, який має глибокі знання зі свого предмета, вільно володіє інформаційними технологіями, ерудит, здатний до самостійного прийняття рішень, до самоконтролю і самоорганізації, має потяг до творчого пошуку і наполегливість у здійсненні задуманого.
Молодий учитель – це нова кров, нові ідеї, які впливають у той чи інший спосіб на шкільне життя. Вона – оптиміст,  не шкодує віддавати себе школі та учням, не боїться робити щось неочікуване, цікаве,  оригінальне, властиве тільки їй. Вікторія Володимирівна виховувалася у багатодітній родині, де батьками були створені всі умови для гідного становлення та всебічного розвитку дітей. Близькі стосунки з молодшими сестрою та братом, мабуть, допомогли молодому педагогу з перших професійних кроків стати близькою людиною для учнів, краще зрозуміти їх почуття, потреби, мотиви, захоплення. Вони знайшли у ній старшого товариша, який їх розуміє і поважає, щиро опікується ними. Крячко В.В. бачить у кожному учневі особистість, яка прагне у той чи інший спосіб показати себе. Вона до кожної дитини знаходить підхід, точку дотику. Педагог приходить на урок із бажанням не просто викласти матеріал, а навчити учнів. Любов до школи і учнів живе у душі, це – її особистий дар. Вихованці відчувають щирість учителя і навзаєм віддячують повагою та підтримкою.
Вікторія Володимирівна завжди вірить у краще, вірить у своїх дітей, вірить, що зможе дати учням міцні знання, і має велике бажання досягти цього. Поруч з учителем діти впевнені у  своїй особливості та потрібності, навчаються завжди прагнути більшого, розвиватися і самореалізовуватися. Учитель на практиці втілює слова великого В. Сухомлинського «Любов'ю, глибоким знанням і справедливістю можна завоювати серце дитини».
В.С. Барчук, вчитель-практик, писав: «… урок – це не 45 хвилин спілкування з учнями, а все життя, яким живе дана  людина. І залежно від того, як вона його проживає, 45 хвилин уроку в кожного вчителя пройдуть по-різному…». Вікторія Володимирівна – сучасна молода дівчина, яка має безліч захоплень: кулінарія, handmake, багато читає, складає сценарії, знімає і монтує цікаві відеофільми, водить автомобіль, безмежно любить природу тощо. Має багато друзів. До оточуючого світу ставиться з любов’ю, щиро і натхненно. За такими компетентними, позитивно налаштованими, відданими освітянській справі молодими педагогами стоїть майбутнє нашої школи та суспільства.