Прес-центр11 травня 2017, 17:05

День пам'яті та примирення

        
           8 травня біля районного Будинку культури з нагоди Дня пам'яті та примирення відбувся мітинг-реквієм, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни.
На мітингу панувала урочиста та піднесена атмосфера, до святкувань  якого долучилися представники місцевої влади, учні, вчителі.
Із вдячним словом до ветеранів та жителів звернувся перший заступник голови, виконуючий обов’язки голови Міловської районної державної адміністрації Віталій Рукавіцин.
Виступаючи перед присутніми, керівник громадської організації «Військово – історичний пошуковий клуб «Плацдарм» Артем Вольський закликав учнів берегти пам'ять про безсмертний подвиг українського народу.
На урочистому заході з нагоди цієї події виступили молоде покоління – учні Міловської гімназії та Міловської загальноосвітньої школи.
Присутні віддали шану загиблим хвилиною мовчання. Після завершення мітингу відбулася свічкова хода до Вічного вогню та Братської могили меморіального  комплексу «Україна – визволителям».
Символом цього вечора стала Квітка маку, яку в українській міфології вважали символом сонця, безкінечності буття й волі, а також хлопця-козака. Червоний мак, як символ пам’яті жертв війни, вперше використано в Україні у 2014 році на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни.