Прес-центр10 липня 2017, 16:07

"День поля"

7 липня 2017 року делегація Міловського району прийняла участь у  обласному заході «День поля». Очолював її заступник голови райдержадміністрації Олександр Альчаков та начальник відділу агропромислового розвитку  Олена Нікітіна  яке відбулося  у м.Сватове.
Відразу учасники свята завітали на поля агрофірми «Мілуватська». Там, відкриваючи захід, Вадим Данієлян передав вітання від голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза і побажав багатого та рясного врожаю всім тим, хто виробляє хліб.
У рамках Дня Поля гості оглянули місцевий полігон посівів зернових культур та показові виступи літака і гелікоптера, які використовують для обприскування посівів та інших справ.
Далі за програмою було презентоване багатогалузеве сучасне сільськогосподарське приватне підприємство агрофірми «Мілуватська». Учасники побачили техніку, яка збирає врожай, обробляє поля тощо.
Також була представлена робота токового господарства, на якому побудовані шість капітальних складських приміщень, де може зберігати до 10 тис. тонн зерна; сушильний комплекс виробничою потужністю до 200 тонн на добу; навантажувально-розвантажувальний майданчик пропускною спроможністю 100 тонн на годину.
Гості відвідали новий сучасний комплекс із приймання та відвантаження зернових та технічних культур залізничним та автомобільним транспортом ТОВ СП «Нібулон».
В.о. директора Департаменту агропромислового розвитку Любов Безкоровайна зауважила, що сьогоднішній захід – важлива подія для Луганщини та наголосила, що будівництво нового підприємства «Нібулон» дало можливість створити робочі місця, скоротити витрати аграріїв Луганської, Донецької та Харківської областей та підвищити закупівельну ціну. Вона побажала підприємству процвітання та успіхів.