Прес-центр22 червня 2019, 12:06

День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Вже 78 років минуло з того дня, як у мирне життя наших громадян увірвалася жорстока війна. Недільного ранку 1941 року розпочався один із найтрагічніших періодів в історії України.

Наша країна опинилася у самому центрі важких оборонних боїв та вирішальних наступальних битв, зазнала величезних людських і матеріальних втрат. Вщент зруйновані міста, промислові об’єкти, спалені села, знищено культурні і духовні надбання. Кривавий терор на окупованій території, жахи концтаборів, невільницька праця на чужині. За свободу і мир було сплачено неймовірно високу ціну – більше 10 млн людських життів.

 Тож сьогодні, 22 червня, в День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні, міловчани вшанували усіх загиблих у ті страшні роки.

З нагоди відзначення пам’ятної дати в с. Мілове відбулось покладання квітів до братської могили на меморіальному комплексі «Україна – визволителям». У жалобному заході взяли участь голова райдержадміністрації Артур Король, заступник голови районної ради Олег Кашуба, голова районної ради ветеранів Віктор Половинко, трудові колективи підприємств, організацій, установ району та громадськість.

На знак скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні забезпечено приспущення Державного Прапора України із чорними стрічками на будівлях органів державної влади, державних підприємств, установ, організацій.