Прес-центр10 вересня 2019, 14:09

До кінця 2024 року всі пенсійні справи будуть переведені в Е-формат

Про це повідомляє Пенсійний фонд України. Усього ж в електронний формат потрібно перевести понад 10 млн. пенсійних справ.
Центри, які проводять оцифрування (ретроконверсію), вже працюють у Київській, Херсонській, Хмельницькій та Чернівецькій областях, де розгорнуто відповідне апаратне та програмне забезпечення, утворено спеціальні структурні підрозділи.
У Луганській області створення центру ретроконверсії заплановано завершити до кінця вересня цього року.
Запровадження електронних пенсійних справ дозволить забезпечити пенсіонерам доступ до матеріалів своєї пенсійної справи в будь-якому сервісному центрі чи на точці обслуговування Фонду, або через мережу Інтернет з використанням засобів веб-порталу електронних послуг Фонду.
Також це дозволить надавати послуги незалежно від місця проживання та використати вивільнені приміщення органів Фонду, виділені сьогодні для зберігання архіву пенсійних справ, для поліпшення умов обслуговування громадян.
Переведення пенсійних справ в е-формат дозволить забезпечити автоматизований контроль актуальності та достовірності документів, на підставі яких виплачуються пенсійні кошти.
Переведення пенсійних справ в електронний формат відбувається в рамках реалізації Пенсійним фондом України проекту «Е-пенсія», який передбачає дистанційне подання документів для призначення пенсій через веб-портал електронних послуг Фонду та створення спеціального мобільного додатка.
Станом на липень 2019 року створено майже 1 млн. електронних пенсійних справ осіб, які вперше звернулися за призначенням пенсії починаючи з 2016 року.