Прес-центр24 березня 2020, 11:03

Дотримуємось правил пожежної безпеки в природних екосистемах

З настанням теплої пори року та початком пожежонебезпечного періоду вогнеборці щодня мають справу з сотнями пожеж у природних екосистемах. У більшості випадків причиною загорянь стає елементарна людська недбалість.
Складність ситуації для рятувальних служб, які покликані реагувати на пожежі в екосистемах, полягає в тому, що вогонь сухою травою під дією вітру поширюється з неймовірною швидкістю. Окрім того, зазвичай, поряд з осередком виникнення пожежі відсутні джерела водопостачання. Наслідки від цього можуть бути непередбачуваними.
У першу чергу, не варто випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. Спалювання сухої рослинності спричиняє тяжкі наслідки –  руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню.
Закликаємо міловчан з відповідальністю відноситись до рідної землі, не допускати випалювання сухої трави та залишків рослинності.