Прес-центр10 квітня 2020, 14:04

ДСНС попереджає

Шановні жителі та мешканці Міловщини! Ситуація, яка склалася в районі з пожежами, змушує звернутися до кожного з вас. Катастрофічні за своїми наслідками, зараз відбуваються пожежі в природних екосистемах. Вдумайтеся у ці цифри! Лише з початку року виникло 25 масштабних пожеж. Вогонь вже пройшов більше 75 гектарів землі, знищуючи все живе на своєму шляху в полях, луках, лісах та в інших насадженнях. Для приборкання таких пожеж залучалося 175 рятувальників.

         Останні тижні, пожежно-рятувальні підрозділи упродовж всіх днів майже не повертаються до місць дислокації, переїжджаючи з одного тривожного виклику на інший.

         Яка ж основна причина цих пожеж? У 99 % - це людський фактор! Люди або свідомо випалюють сухостій, або нехтують правилами пожежної безпеки. Зараз, надзвичайно велике навантаження на підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Це і пожежі в екосистемах, це і участь у заходах щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції. І звичайно, наша повсякденна робота - приборкання пожеж у населених пунктах, рятування людей і майна, реагування на надзвичайні події, ліквідація наслідків дорожніх аварій та багато іншого.

         Рятувальники закликають кожного жителя Міловщини бути відповідальними! Наголошуємо, у даний період, суха рослинність спалахує від найменшої іскри і пожежа може поширитись на великі території, знищуючи абсолютно все на своєму шляху. Давайте віднесемося до цієї глобальної проблеми дуже серйозно. І кожен, на своєму місці, прикладе максимум зусиль, щоб зупинити знищення вогнем квітучої землі нашої Міловщини!

 

Начальник Міловського міськрайонного відділу

ГУ ДСНС України у Луганській області                                       Іван ІВАНЮК