Прес-центр23 серпня 2019, 08:08

«Душі моєї політ» - під такою назвою в Міловському краєзнавчому музеї відкрилася виставка робіт майстрині Світлани Тріандафіліді

Більша частина виставлених робіт – неткані гобелени. Створювати картини в цій техніці Світлана В’ячеславівна почала давно, вона цікавиться традиціями та сучасними техніками образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва і свої знання втілює в своїй творчості.
- В останні 20 років з’явилися нові текстильні прийоми і матеріали, змінилася техніка ручного ткацтва, що дозволило вийти за рамки традиційного гобелена, - розповідає майстриня. - Як  один із напрямків у мистецтві текстилю виділено нетканий гобелен. Це спрощений швидкий спосіб створення виробу, який зовнішньо здається витканим. При створенні картини використовується вишивка петлею або набивка, валяння, китайська намотка, ланцюжок із повітряних петель.
На виставці також експонуються картини, написані маслом, барвисто розмальовані гуашшю та аквареллю дощечки для нарізання. Та все ж майстрині, як вона сама признається, найбільше подобається створювати неткані гобелени.
У роботах пані Світлана втілює свою безмежну фантазію і креатив. Усі її художні витвори відзначаються особливим ліризмом і глибоким філософським спрямуванням, а герої з картин передають емоції, які переживають разом з майстринею.
Виставка буде діяти до кінця до кінця вересня. Музей запрошує всіх охочих подивитися та отримати приємні емоції, враження від таких прекрасних картин