Прес-центр27 листопада 2020, 15:11

ГОЛОДОМОР – ГЛИБОКА ДУХОВНА РАНА УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

В останню суботу листопада вся Україна у жалобі схиляє голову перед нашими співвітчизниками – жертвами Голодомору 1932-33 років. У цей скорботний день ми згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу, вчинений комуністичним режимом. Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. У ті жахливі дні Україна втратила мільйони своїх дочок і синів.
         Сьогодні голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців, і сучасне покоління. У період з квітня 1932 по листопад 1933 рр., тобто приблизно за 500 днів, в Україні загинули мільйони безневинних людей. На підтвердження страшних наслідків Голодомору в Україні дослідники називають різні цифри жертв, так щодня вмирало приблизно 25 тис. осіб, тобто понад 1000 осіб щогодини, або ж – 17 осіб щохвилини.
         Наш святий обов’язок закарбувати в серцях пам’ять про невинно загинувших, зробити все можливе, щоб вшанувати пам’ять жертв Голодомору-геноциду.
         В хвилину мовчання згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічку пам’яті у своїй оселі, у своїй душі! Вічна шана і незгасна пам’ять жертвам Голодомору!