Прес-центр28 листопада 2018, 16:11

Голова райдержадміністрації Артур Король провів нараду з керівниками установ і підприємств району щодо введення воєнного стану на території окремих областей України

Участь у заході взяли також керівники правоохоронних та силових органів.

Очільник райдержадміністрації проінформував присутніх, що Президентом України Петром Порошенком 26 листопада 2018 року прийнято Указ №393 про введення воєнного стану в Україні. Зазначений документ затверджено Верховною Радою України.

Відповідно до Указу воєнний стан вводиться у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії тривалістю 30 діб – із 14 години 00 хвилин 26 листопада 2018 року до 14 години 00 хвилин 26 грудня 2018 року.

Артур Станіславович наголосив, що Президент включив до Указу лише кілька заходів з 24 можливих, передбачених у Законі України «Про правовий режим воєнного стану». Це свідома позиція Глави Держави – воєнний стан повинен мінімально вплинути на життя цивільного населення.

Про заходи, що будуть вживатися у період воєнного стану, розповів військовий комісар Марківського об'єднаного районного військового комісаріату Юрій Шемякін.

Керівник відділу прикордонної служби «Мілове» ім. Віктора Банних Дмитро Панько проінформував, що пункт пропуску «Мілове» працює у штатному режимі.

Завершуючи нараду Артур Король підкреслив, що конституційні права громадян обмежуватися не будуть.