Прес-центр16 жовтня 2019, 17:10

Головне управління ДПС у Луганській області інформує про необхідність своєчасної сплати та погашення заборгованості з ЄСВ

Єдиний внесок на загальнообов’язкове соціальне страхування є основним джерелом наповнення фондів соціального страхування, за рахунок яких фінансуються державні соціальні програми, здійснюється виплата пенсій, матеріальної допомоги громадянам тощо.

У січні-вересні 2019 року Станично-Луганським управлінням Головного управління ДПС у Луганській області забезпечено до бюджету 141 млн 511,9 тис. грн єдиного соціального внеску, що на 24 млн 566,7 тис грн., або на 21 відс більше, ніж у відповідному періоді 2018 року. За рахунок добровільної сплати надійшло понад 95 відсотків від загальної суми надходжень.

Позитивної динаміки надходжень з ЄСВ досягнуто завдяки прозорому адмініструванню податків, покращенню сервісного обслуговування платників, проведенню активної роз’яснювальної і профілактичної роботи з роботодавцями щодо підвищення рівня оплати праці найманим працівникам, своєчасності та в повному обсязі сплати нарахованих сум єдиного внеску як роботодавцями, так і фізичними особами-підприємцями та вжиттю заходів з детінізації доходів, легалізації зайнятості населення та погашенню заборгованості.

Заборгованість з єдиного внеску на загально обов’язкове державне соціальне страхування по території обслуговування Станично-Луганського управління станом на 01.10.2019 року складає 21млн 893 тис.грн.

В тому числі заборгованість з єдиного внеску по районам станом на 01.10.2019 року складає:

Станично-Луганський район – 16 млн 631 тис.грн.

Біловодський район – 3млн 767 тис.грн.

Міловський район – 1 млн 495 тис.грн.

За рахунок вжиття заходів щодо погашення заборгованості з єдиного внеску у січні-вересні 2019 року до бюджету надійшло 1 млн 114 тис.грн. у тому числі від заходів примусового стягнення державної виконавчої служби 246,4 тис.грн.

Для збільшення наповнення фондів соціального страхування з метою своєчасності виплати пенсій, матеріальної допомоги громадянам, необхідно пам’ятати про своєчасність сплати нарахованих сум єдиного внеску на загально обов’язкове державне соціальне страхування та не допускати виникнення заборгованості.