Прес-центр16 березня 2020, 19:03

Інформація відділу освіти про підготовку випускників закладів загальної середньої освіти Міловського району до зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році

Система незалежного зовнішнього оцінювання в Україні на сьогодні є однією зі стабільних систем, що злагоджено функціонує задля реалізації одного з важливих завдань у галузі освіти, а саме оцінювання навчальних досягнень випускників закладів освіти та забезпечення рівності умов для всіх випускників.
         З метою належної організації участі учнів 11 класів у зовнішньому незалежному оцінюванні відділом освіти разом із закладами освіти здійснюється організаційно-методичний супровід.
         Згідно графіка у листопаді 2019 року проведена звірка бази даних Донецького центру оцінювання якості освіти із  загальноосвітніми школами району.
         Постійно проводиться інформаційно-роз´яснювальна  та  навчально-тренувальна робота серед учнів щодо участі у пробному ЗНО-2020, ДПА у формі ЗНО-2020, а також під контролем заступників директора з навчально-виховної роботи своєчасно здійснено реєстрацію  випускників для участі у ЗНО.
         Учні, батьки ознайомлені із нормативними документами щодо проходження тестування, із правами та обов’язками учасників ЗНО.
Терміни реєстрації на основну сесію з 03 лютого до                                 24 березня 2020 року – через  заклади освіти  (відправлення комплектів документів  до 17.03.2020, внесення змін до реєстраційних даних за вимогою випускника –  до 24.03.2020).
         У поточному році для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвався 91 випускник (із них – 67 денна форма навчання, 24 – екстернат навчання)
Терміни проведення ЗНО-2020:
- основна сесія з 21 травня до 16 червня 2020 року;
- додаткова сесія – 25 червня до 17 липня 2020 року.
Учасники ЗНО мають змогу обрати предмети з такого переліку: українська мова і література, історія України, математика, біологія, хімія, фізика, географія, англійська мова, німецька мова, французька мова, іспанська мова.
Кожен учасник ЗНО має можливість скласти тест не більше, як із чотирьох предметів.
Результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох предметів: з української мови і літератури (українська мова), з математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття) та третього предмета (із переліку предметів ЗНО) за вибором випускників зараховуватимуть як результати державної підсумкової атестації (ДПА).
Для участі в конкурсі на навчання у заклади вищої освіти України абітурієнти зможуть подати Сертифікат ЗНО 2017, 2018, 2019 та 2020 років (окрім результатів ЗНО з іноземних мов) (р. VII Умов прийому).
Результати з іноземних мов прийматимуть до розгляду у приймальні комісії лише у Сертифікатах 2018, 2019 та 2020 року.
                  З початку ІІ семестру учителі-предметники спланували повторення вивченого навчального матеріалу за 10-11 класи, що входить до програми ЗНО-2020. Забезпечено підготовку здобувачів освіти до ЗНО на різних етапах уроку, а саме під час вивчення нового матеріалу, під час перевірки знань (тестові завдання різної форми для поетапного контролю, тематичні підсумкові тестові завдання); для закріплення нового матеріалу (індивідуальні й групові тестові вправи); як домашнє завдання та в позаурочний час ( проведення індивідуально-групових занять для підготовки учнів до ЗНО). Також на сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти доступні база тестових завдань та платформа on-line тестування.