Прес-центр9 лютого 2018, 17:02

Керівництво району взяло участь у загальних зборах новострільцівської громади

Сьогодні, 9 лютого, голова райдержадміністрації Артур Король та голова районної ради Юрій Кошута взяли участь у загальних зборах територіальної громади Новострільцівської сільської ради.
Основну увагу під час зборів було приділено питанню вирубки лісу працівниками Міловського лісництва Біловодського лісомисливського господарства на території Стрілецького кінного заводу № 60. Селян дуже обурив той факт, що вони на своїй землі не можуть самостійно заготовлювати дрова, оскільки лісники не дозволяють це робити, натомість самі активно  вирубають дерева і потім продають їх людям (що є незаконним з погляду мешканців ради).
Лісничий Міловського лісництва Геннадій Кушнір пояснив зібранню, що вирубка проводиться на законних підставах. Землі, на яких росте ліс, були передані на баланс Біловодського лісомисливського господарства ще у 1999 році, усі підтверджуючі документи лісництво має.
Директор Стрілецького кінного заводу № 60 Денис Майбородін зазначив, що документи про передачу частини земель на заводі відсутні, ніякі зміни до технічної документації на землі заводу не вносились.     
Начальник відділу у Міловському районі Головного управління Держгеокадастру у Луганській області Анна Гармаш проінформувала, що на початку лютого Головним управлінням було видано наказ про проведення інвентаризації земель кінного заводу. Про її результати громаду сільської ради буде поінформовано.
Громадою сільської ради було прийнято рішення до з'ясування усіх обставин цього питання вирубку лісу не проводити. Працівники лісництва із цим погодилися.
По завершенню зборів голова райдержадміністрації Артур Король на запрошення Дениса Майбородіна відвідав Стрілецький кінний завод № 60.