Прес-центр8 травня 2019, 14:05

«Козацькому роду нема переводу!»

7 травня 2019 року відбувся І районний етап військово-патріотичної дитячо-юнацької гри “Сокіл-Джура”.

На змагання зібралися кращі рої закладів загальної середньої освіти: Великоцька ЗОШ І-ІІІ ст., Новострільцівський НВК, Міловська ЗОШ І-ІІІ ст., ОНЗ «Міловська гімназія», Мусіївський НВК, Морозівська ЗОШ І-ІІІ ст., Зориківська ЗОШ І-ІІІ ст. та Микільська ЗОШ І-ІІІ ст.

Міловська загальноосвітня школа, яка цього року приймала районний етап змагань, більше схожа на великий спортивний комплекс. На її території вдалося розмістити всі необхідні локації і перетворити шкільний парк на козацьке поселення.

Гра “Сокіл-Джура” розпочалась із урочистого відкриття на стадіоні «Будівельник». На заході були присутні голова Міловської районної ради Юрій Кошута та представник БО «Фонду Валерія Мошенського» Віктор Гончаров.

Після урочистих заходів учасники змагань розійшлися по етапах гри. Першим конкурсом був «Впоряд», який проходив у вигляді демонстрації навичок зі стройової підготовки.

Здавши сторйову підготовку, ройовий зі своїми роями перейшли до наступних етапів змагань. Наступними були інтелектуальні змагання з історії України та змагання «Рятівник», передбачавше в собі змагання з надання першої долікарської допомоги та елементами рятувальних робіт. Змагання «Туристсько-спортивна смуга перешкод», до якого входили різні вправи, учасники долали на час. Також були змагання «Стрільба» та творчо-мистецький звіт «Ватра». Конкурс «Бівак» (таборування), інтелектуально – творче завдання «Пластун» за методикою квестів, а завершило гру силове змагання «Перетягування линви». Учасники показали відмінну стройову підготовку, спритність, швидкість, силу, фізичну підготовку, вміння поводитись в екстремальних ситуаціях, а також демонстрували артистичні, інтелектуальні здібності.

За підсумками роботи суддівської колегії було обрано трьох переможців:

І місце – рій «Сокіл» Міловської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

ІІ місце – рій «Лицарі свободи» ОНЗ «Міловська гімназія»;

ІІІ місце – рій «Соколи» Великоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Честь району на ІІ-му обласному етапі військово-патріотичної дитячо-юнацької гри “Сокіл-Джура” гри випало захищати рою «Сокіл» Міловської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

На урочистому закритті І (районного) етапу гри «Сокіл» («Джура») усі учасники були нагороджені грамотами за І, ІІ та ІІІ місце по етапам гри, дипломами за активну участь та приємними подарунками.

Дитячо-юнацька військово-спортивна гра "Сокіл" (Джура") у черговий раз переконує, що виховання у традиціях українського козацтва сприяють формуванню у старшокласників активної громадянської позиції, почуття національної гідності і самосвідомості, вихованню любові до України, готовності захищати свій край.