Прес-центр22 cічня 2018, 15:01

Кожний першачок Луганщини отримає патріотичні комікси "Пригоди Микитки"

До Дня Соборності України та з нагоди 100-річчя першого проголошення української державності у Луганській області були випущені дитячі патріотичні комікси "Пригоди Микитки". Презентація видання була організована у Сєвєродонецькому Центрі дитячої та юнацької творчості.

Ідея нового формату комунікації з маленькими громадянами про трагічні події останніх років на Луганщині належить голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу. На виготовлення та друк семитисячного накладу коміксів з обласного бюджету було виділено 400 тис. гривень.

"Війна – це найбільше лихо, яке може випасти на долю людини і долю країни. Українці – миролюбна нація. Ми ніколи ні на кого не нападали з метою завоювання чужих земель. Однак протягом усієї своєї історії змушені захищати рідну країну від загарбників", – зазначив Юрій Гарбуз. Він закликав дітей бути чуйними один до одного, шанувати військових, які "мов янголи-охоронці, бережуть кожного з нас", любити Україну.

У коміксах простою мовою зображуються ситуації, де навіть не всі дорослі  зможуть дібрати слова: щирість і завзятість позитивних героїв, вірність своїй землі та Українському народу військовослужбовців ЗСУ, підступність і віроломство ворогів, зрада, відчай втрат, сімейні цінності, віра у мирне майбутнє.

На сторінках цього графічного оповідання змальовано історію про маленького хлопчика Микитку, який є свідком жахливих подій збройної агресії Росії проти України. Головному герою, батьків якого викрали і утримують під вартою бойовики, дали прихисток наші захисники. У розташуванні військовослужбовців хлопчик розповідає, що його рідне село сильно постраждало під час ворожого обстрілу.  А невдовзі Микитка опиняється в епіцентрі бойових дій, де бачить відважну боротьбу наших оборонців на теренах рідної йому Луганщини, а саме під Новотошківським та Кримським.

Пригоди Микитки закінчуються щасливо, та, на жаль, не закінчується війна на Сході країни. Діти, дитинство яких вона забрала, мають вирости справжніми патріотами та завжди пам’ятати про подвиг захисників України. "Ви  - команда, яка відповідає за майбутнє Луганщини та України. Тож, продовження цієї історії ми будемо писати разом", - звернувся до дітей очільник області. 

За словами Юрія Гарбуза, такий приклад творчого бачення подій, що відбуваються поряд з нами, стане основою для національно-патріотичного виховання молоді і неодмінно повинен знаходитись у кожній дитячій бібліотеці Луганської області.