Прес-центр30 жовтня 2019, 14:10

Ми за мир, але не будь-якою ціною, – Сергій Гайдай про розведення сил і засобів у м. Золотому

«Мета Президента – мир, але не за рахунок відступу або відмови від територій, адже ми ніколи не забуваємо про те, що території тимчасово окуповані», – наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай на брифінгу для ЗМІ щодо розведення сил і засобів в районі м. Золоте.

За його словами, на рівні держави щодня проводиться колосальна робота одразу в декількох напрямах. Так, за допомогою міжнародної дипломатії робляться спроби мирним шляхом повернути українські території. Також проводиться робота щодо майбутньої реінтеграції та повернення українських полонених, яких, на жаль, ще дуже багато.

«Мир, але не будь-якою ціною, не за рахунок наших людей», – підкреслив Сергій Гайдай.

Очільник області також різко засудив розповсюдження великої кількості фейкової інформації навколо теми розведення сил і засобів. Яскравим прикладом є безліч неправдивих повідомлень про відвідування м. Золотого Президентом. «На жаль, після величезного інформаційного тиску директор школи потрапила до лікарні. Я вважаю, це жінка-герой, як і наші військові, тому що вона там майже під обстрілами зі своїм педагогічним колективом продовжує навчати дітей, – зауважив Сергій Гайдай. – Але по факту школа є і працює, 36 дітей там навчаються, вчителі працюють».

Голова облдержадміністрації також закликав розрізняти поняття «розведення» і «відступ», а також «сіра зона» і «демілітаризована зона». Розведення сил і засобів здійснюється з метою ведення переговорів, а у населених пунктах залишаться працівники Нацполіції для забезпечення правопорядку та законів України.

«Якщо ми всі дійсно хочемо миру, припинити цю війну, повернути наших людей та наші території, то нам потрібно об’єднуватись і разом йти до нашої перемоги. Впевнений, що перемога буде», – пояснив Сергій Гайдай та додав, що українські військові у разі необхідності готові дати гідну відсіч та адекватну відповідь агресору.