Прес-центр21 листопада 2017, 16:11

Міловщина відзначила День Гідності та Свободи

У вівторок, 21 листопада 2017 року, Україна вчетверте відзначає День Гідності та Свободи, свято, встановлене у 2014 році Указом Президента України на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року і яке є своєрідним наступником свята Дня Свободи, що відзначалося на честь Помаранчевої революції з 2005-го по 2011 роки 22 листопада.
У 2013 році у цей день Урядом було прийнято рішення про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Тисячі українців знову вийшли на Майдан, щоб висловити невдоволення владою. Це стало початком Євромайдану, який пізніше переріс у Революцію Гідності.
І сьогодні у Міловому також звучали слова подяки на честь тих, хто постав на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, хто ціною власного життя утверджував в Україні ідеали свободи і демократії.
Звертаючись до присутніх, голова райдержадміністрації Артур Король зазначив, що революцією Гідності українці продемонстрували свою європейськість, волелюбність, своє прагнення до свободи. Події на Майдані довели усьому світові, що Україна – це територія гідності й свободи. І нині уся нація об’єдналася проти зовнішнього агресора. Багато чоловіків та жінок мужньо захищають кордони нашої країни. Багато хто із людей працює в тилу для підтримки солдатів. Немає жодного українця, який би не бажав миру і спокою рідній землі.
По завершенню перегляду фільму про події тих днів громадськість Міловщини вийшла на флешмоб єдності, якому не змогли помішати сильний дощ із вітром.