Прес-центр19 вересня 2018, 16:09

Міловські рятувальники пропонують створити Центр безпеки громадян

Внаслідок дій Російської Федерації по блокуванню руху на ділянці автодороги Т–1307 сполученням Мілове-Зоринівка виникла та прогресує реальна загроза системі життєзабезпечення мешканцям населених пунктів Микільської, Морозівської та Зориківської сільських рад, які раніше транзитом слідували по зазначеній дорозі. Зокрема, у рази збільшився час прибуття аварійно-рятувального підрозділу, працівників медичної та поліцейської служб.
Для вирішення проблемної ситуації на зазначеній ділянці автодороги була обладнана об`їзна польова дорога, яка не пристосована для руху автомобільного транспорту в несприятливу погоду, а у зимовий період є небезпечною. В свою чергу автодорога О-130801 «Микільськ-Морозівка-Мусіївка-Бараніківка», яка є альтернативою, значно довша по протяжності. Так, до с. Зоринівка раніше шлях складав 15 км, наразі цей шлях складає 54 км.
Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, швидкого прибуття до місця події, що може виникнути у віддалених від розташування підрозділу ДСНС України населених пунктах вищезазначених сільських рад, а також забезпечення і впровадження комплексу заходів цивільного захисту населення рятівники пропонують створити при Морозівській сільській раді Центр безпеки громадян.
Зазначений Центр повинен бути мати один пожежний автомобіль та спеціально пристосований автомобіль, або замість техніки – пристосовані для пожежогасіння технічні засоби, укомплектовані пожежно-технічним обладнанням за встановленими нормами (укомплектування обладнанням майбутнього центру прийматиметься Морозівською сільською радою).
У процесі експлуатації Центру безпеки, окрім пожежно-рятувальної служби, пропонується додатково розмістити на його базі служби швидкої медичної допомоги та Національної поліції, що дозволить забезпечити в найкоротші терміни збір і обробку інформації від населення Микільської, Морозівської та Зориківської сільських рад про надзвичайні події та оперативно спрямувати відповідні служби до місць їх виникнення. Разом з цим, таке компактне розміщення оперативних служб дозволить ефективно вирішувати питання щодо захисту населення і територій вищезазначених сільських рад та значно скоротить фінансові витрати на їх утримання.