Прес-центр19 червня 2018, 13:06

Міловським відділом Старобільської місцевої прокуратури попереджено незаконне витрачання бюджетних коштів.

Міловським відділом Старобільської місцевої прокуратури з метою здійснення представництва інтересів держави у сфері охорони дитинства, ініційовано розірвання договорів купівлі – продажу продуктів харчування для дошкільних навчальних закладів Міловського району, які укладені в супереч вимогам чинного законодавства України.

Встановлено, що в січні поточного року між сільською радою Міловського району Луганської області та фізичною особою - підприємцем укладено договір про закупівлю продуктів харчування для дошкільного навчального закладу на суму понад 58 тис. грн.

Однак, укладаючи договір на закупівлю продуктів харчування на загальну суму, що перевищує 50 тис грн, сільська рада, яка є балансоутримувачем садочка та головним розпорядником державних коштів, порушила вимоги законодавства та здійснила закупівлю вказаних товарів всупереч вимогам, передбачених ст.ст.1-4 Закону України «Про публічні закупівлі», що створює передумови до порушення економічних інтересів держави в ході його виконання.

З метою захисту інтересів держави, щодо незаконного витрачання державних коштів, Міловський відділ Старобільської місцевої прокуратури, звернувся до Господарського суду Луганської області з позовною заявою, про визнання договору купівлі – продажу недійсним.

Провадження у справі, за позовом прокурора відкрито, та під час слухання справи по суті, спірний договір між сторонами, було визнано недійсним та у подальшому розірвано добровільно. У зв’язку з чим, провадження у справі судом закрито у зв’язку із добровільним виконанням, та прокуратурою попереджене незаконне витрачання державних коштів у сумі понад 58 тис.грн.