Прес-центр5 лютого 2020, 08:02

Міловський МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області інформує про ускладнення погодних умов

З 05 лютого 2020 року у Міловському районі очикуєтся ускладнення погодних умов у зв’язку зі сніговими опадами та зниженням температури повітря до 15 градусів. В свою чергу співробітники Міловського МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області інформують мешканців та гостей Міловського району про заходи безпеки під час снігових заметів та хуртовин.

Співробітники Служби порятунку надають громадянам наступні рекомендації:

- водіїв транспортних заходів без крайньої потреби не виїжджати за межі населених пунктів району.

- з оголошенням попередження про можливі снігові зано­си  необхідно обмежити пересування, особливо в сільській місце­вості, створити необхідний запас продуктів, води і палива;

- в особливих умовах з початком снігових буранів на вулицях, між хатами необ­хідно протягнути канати, які допоможуть в сильну хуртовину орієн­туватися пішоходам і перебороти сильний вітер.

- при сильних снігових заметах необхідно пам`ятати про осіб із обмеженими можливостями: інвалідів, людей похилого віку. Треба допомогти їм у створенні запасу води, продуктів, палива.

Рятувальники інформуюють населення, що під час снігових заметів потрібно бути готовим для проведення рятувальних робіт: розшуку заметених снігом людей і сіль­ськогосподарських тварин; надання першої медичної допомоги і роз­чищення снігових заметів на дорогах, вулицях. Пошукові роботи слід виконувати тільки групою осіб, із тим розрахунком, щоб бачити одне одного.

Служба порятунку Міловського МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області заздалегідь дякує за порозуміння та виконання цих умов.