Прес-центр25 квітня 2019, 11:04

Міловський МРВ ГУ ДСНС України У Луганській області нагадує про заходи пожежної безпеки під час Великодня

- свічники, світильники та інші пристрої з відкритим вогнем слід встановлювати на негорючі підстави. Вони повинні бути надійно закріплені, щоб виключити їх випадкове випадання.

- зберігання горючих рідин (для лампад, світильників і т.п.) має здійснюватися в металевих шафах. У приміщенні допускається зберігання не більше 5 л горючих рідин (ГР).

- розлив ГР в лампади і світильники повинен здійснюватися з закритою ємністю на деку з негорючого матеріалу, розлив необхідно здійснювати тільки при відсутності відкритого полум'я свічок, вогнів і т.п. і включених електронагрівальних приладів на відстані не менше 1 м від них.

- обробку стін молитовного залу (за винятком залів, розміщених в дерев'яних спорудах) слід виконувати із важкогорючих або негорючих матеріалів.

- стаціонарно укладені килими, килимові доріжки та інші покриття підлог в молитовному залі повинні бути надійно закріплені. Застосування горючих килимових покриттів на шляхах евакуації з культової споруди не допускається.

- частина грат у віконних прорізах культової споруди повинна бути орної і відкриватися назовні.

- крісла, стільці, лави або ланки з них в молитовному залі і на балконах місткістю понад 12 місць слід передбачати з пристосуванням для кріплення до підлоги і в рядах.

- ширину евакуаційного виходу з молитовного залу повинна бути не менше 1,2 м в залі місткістю понад 50 чол.

- проходи, виходи, коридори, тамбури, сходи і підступи до пожежного інвентарю та обладнання повинні бути завжди вільними.

- двері запасних виходів повинні бути закриті на легковідчиняючиїся запори.

ЗАБОРОНЕНО:

- експлуатувати проводи з пошкодженою ізоляцією; нав'язувати дроти, застосовувати абажури з паперу; користуватися розбитими вимикачами, розетками, патронами і т.д.; користуватися електроплитками і іншими електронагрівальними приладами без вогнетривких підставок, а так само залишати їх без нагляду включеними в електромережу.

- розведення багать, спалювання сміття ближче 50 метрів від будівель та споруд,

- залишати без нагляду самі печі, розташовувати паливо, інші горючі речовини і матеріали на передтопковий лист; застосовувати для розпалювання печей бензин, гас, дизельне паливо та інші ЛЗР і ГР; топити вугіллям, коксом і газом печі, не призначені для цих видів палива; виробляти топку печей під час проведення у приміщеннях зборів та інших масових заходів;

- заборонено проводити будь-які вогневі роботи (зварювання, відігрівання, ремонт і т.п.) в культовій споруді при здійсненні обрядів у присутності прихожан.

У разі виникнення пожежі слід негайно викликати пожежну охорону по телефону "101" і вжити заходів до евакуації людей, майна і гасіння пожежі наявними засобами.