Прес-центр20 травня 2020, 16:05

Міловський районний центр зайнятості інформує «Школа фермерства»

Агенція регіонального розвитку Луганської області у партнерстві з Луганською обласною службою зайнятості та Луганським центром професійно - технічної освіти державної служби зайнятості розпочала реалізацію ініціативи «Школа фермерства» в рамках проекту Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб».
З метою підвищення працездатності ВПО, населення, що постраждало від конфлікту, та жителів місцевих громад у сільській місцевості Луганської області розроблений неформальний комплексний навчальний курс з основ сільського господарства.  Цей курс для тих, хто хоче зайнятися сільським господарством або працювати у фермерських господарствах Луганщини. Експерти зібрали для слухачів найуспішніший досвід місцевих господарств та розробили короткостроковий курс, що має 4 основні модулі:
  1. Тваринництво: птахівництво та бджолярство.
  2. Рослинництво: овочівництво та садівництво.
  3. Інноваційні сільськогосподарські технології.
  4. Ведення фермерського бізнесу. 
Для того щоб стати слухачем цього курсу слід зареєструватися за посиланням:  https://docs.google.com/forms/d/15QDtYucpj9CJZM4KTo7LtvRqMsSqoWCmXPCXARE9ylk/viewform?edit_requested=true&fbclid=IwAR37kAFbn9tc3VCtuS3Xa6fciudoeguxs1Dv6Kfzi-kyuDUcetVu3L4IzX8
Звичайно, через карантинні обмеження не можливо збирати групи слухачів у навчальних аудиторіях, тому було вирішено зробити експериментальну «Школу Фермерства Он-лайн». Особи з різних куточків Луганської області будуть навчатись щодня, використовуючи Інтернет мережу. Розроблений тематичний курс адаптований до викладання  на вебінарній платформі триватиме 14 днів.
Планується, що онлайн курс розпочнеться на останньому тижні травня 2020 року (28 або 29 травня) за умови набору 60 осіб слухачів.
Заняття будуть проходити на вебінарній платформі щоденно по 2 години з 17:00 до 19:00 (у вхідні дні з 11:00 до 13:00).
Із запитаннями звертатися на електронну адресу «Школи Фермерства»: farmingshkola@gmail.com.