Прес-центр27 лютого 2019, 17:02

«Моє здоров’я – мій вибір»

Вже стало традицією щорічно збирати школярів району на районний конкурс «Школяр за здоровий спосіб життя», який проводиться з метою популяризації і пропаганди здорового способу життя, запобігання негативним проявом серед дітей і молоді, виявлення та підтримка талановитої молоді.

27 лютого 2019 року у залі районного будинку культури зібралися команди закладів загальної середньої освіти для того, щоб показати свої знання по збереженню власного здоров’я, шкідливі звички та як з ними боротися, про здоровий спосіб життя.

На районному конкурсі були присутні шановні гості: голова Міловської районної державної адміністрації Артур Король, голова Міловської районної ради Юрій Кошута, начальник відділу організаційної роботи та розгляду звернень громадян апарату районної державної адміністрації Ольга Назаренко, методист районного методичного кабінету Лариса Мірошник, лікар – педіатр Міловської первинної медико – санітарної допомоги Мірослав Кострикін.

Конкурсна програма проходила в два етапи. Перший етап - це плакат та фотороботи під загальною темою: «Спасибі-Ні!». Де команди розкрили основні теми по збереженню здоров’я. Другий етап - виступ на тему «Моє здоров’я – мій вибір». Команди представили свої назви, девіз і розкрили основні аспекти здорового способу життя на задану тематику.

Учасники конкурсу у своїх виступах вдало та дотепно показали досвід роботи, форми і методи щодо профілактики запобігання негативним проявам серед молоді, використовували вокальні, хореографічні, спортивні здібності. Команди доводили присутнім свою активну позицію і власне бачення проблем сьогодення. Виступи мали переконуючу силу та мотивували на здоровий спосіб життя.

Напередодні конкурсу заклади загальної середьої освіти прийняли участь у челенджі руханок «Рух – це життя». Учасникам челенджу пропонувалося записати відео на якому треба показати цікаву, креативну спортивну зарядку і передати цей челендж іншій школі. Відео требо було викласти на сторінці Фейсбук свого закладу і відмітити хештегом ту школу, якій передається челендж. Сьогодні усі присутні мали можливість побачити, що з цього вийшло і подивитись на екрані загальну презентацію.

Наприкінці заходу усі команди були нагороджені дипломами відділу освіти за активну участь та отримали приємні подарунки.

Усі присутні збережуть приємні враження від актуальних і оригінальних виступів, влучних та гострих висловлювань учасників, що закликають молодь не залишатися байдужими до збереження власного здоров'я, бо «здоров'я – це наш вибір».