Прес-центр19 листопада 2020, 11:11

Мусіївський сільський Будинок культури – серце села

Високосний 2020 рік виявився для Мусіївського сільського Будинку культури доленосним. Саме цього року у закладі почалося «велике перетворення», про яке працівники Будинку культури навіть і не мріяли, бо довгі роки культура з її проблемами була на останньому місці. Розуміння того, що втративши свою культуру, ми втратимо себе як націю, дало поштовх значним перемінам.
В поточному році замінено вікна й двері Будинку культури, приведено в гарний стан гурткову кімнату, вирівняно стіни в помешканнях.
Довгі 18 років чекала ремонту стеля в глядацькому залі. І ось довгоочікувана мрія здійснилася. Тепер – це сучасна стеля з модернізованим освітленням.
Зараз тривають ремонтні роботи другого поверху, по завершенні яких планується відкриття «Центру активного дозвілля» для молоді села. Також тривають роботи з укріплення фундаменту будівлі та відновлення фасаду. В скорому часі планується заміна вікон та дверей в сільській бібліотеці.
З районного бюджету в цьому році залучено 256,9 тис. грн.
Неабияку допомогу та підтримку закладу надає Юрій Литвинов, директор ТОВ «Альонка». В поточному році ним надано спонсорських коштів на суму 168,0 тис. грн.
І це лише частина з того, що планується зробити. В планах встановлення опалення, ремонт стелі у великій залі (раніше диско зал) та заміна покрівлі будівлі.
Очолює заклад невгамовна та цілеспрямована Ольга Мірошник. Активну участь в творчій роботі закладу здійснюють художній керівник Ольга Пасічник та керівник гуртка Володимир Лазуренко.
Попри те, що в Будинку культури тривають ремонтні роботи, тут завжди багатолюдно. Дотримуючись всіх карантинних обмежень, відновлено роботу гуртків та клубних формувань.
На базі закладу діють: вокальний ансамбль «Розмай», тріо «Любисток», «Сузіря», дуети «Два кольори» «Первоцвіт», «Мальви», театральний гурток «Відлуння», танцювальні колективи «Імпульс» та «Червоні вітрила», ансамбль ложкарів.
Будинок культури активно співпрацює з навчально-виховним комплексом, сільською радою, мешканцями громади.
Двері закладу завжди відкриті для всіх бажаючих!