Прес-центр30 квітня 2020, 16:04

На Луганщині двічі обстежуватимуть на COVID-19 тих, хто перебуває на самоізоляції

Заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС поінформував, що за минулу добу нових випадків захворювання на COVID-19 в області не зафіксовано.
За весь період діагноз підтверджений у 33 осіб. 4 людини вилікувалися, 29 – хворіють. Наразі госпіталізовано 11 осіб, на амбулаторному лікуванні – 18.
Визначено 284 контактні особи, включаючи медичних працівників. Обстежено 252 з них та сьогодні проводитимуть аналізи тих, хто залишився, а саме медиків із Новопскова.
Володимир Жданов повідомив, що на самоізоляції перебувають 172 особи та ще 68 користуються мобільним застосунком «Дія вдома». В обсервації знаходяться 17 осіб.
Крім того, за учорашню добу в області зафіксовано 8 випадків захворювання на пневмонію. 60 осіб з цим діагнозом лікуються на стаціонарі, 6 – амбулаторно. Всі обстежуються на наявність коронавірусу.
В області виконано 1158 швидких тестів, проведено 508 досліджень методом ПЛР (обстежено 449 осіб).
На сьогодні організоване експрес-тестування усіх хворих на пневмонію, гострий бронхіт, ГРВІ, кожні 5 діб – всіх медичних працівників, які мали контакт з хворими. При позитивному результаті робиться ПЛР дослідження.
Також вирішено двічі обстежувати тих, хто перебуває на самоізоляції. Тести робитимуть на сьомий та чотирнадцятий день.