Прес-центр20 червня 2019, 10:06

На Луганщині ще шестеро колишніх бойовиків скористалися програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Програма Служби безпеки України «На тебе чекають вдома» продовжує повертати колишніх бойовиків до мирного життя.

Співробітники СБУ встановили, що восени 2016 року житель міста Ровеньки Луганської області приєднався до лав незаконних збройних формувань. Після вступу до «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу» окупаційних військ чоловік був призначений водієм вантажного автомобіля. Невдовзі, розчарувавшись в ідеях «руського миру» та через безлад та свавілля, що панує в середовищі проросійських терористів, він покинув «службу» і працевлаштувався на одному з місцевих промислових підприємств. Проте, через матеріальні труднощі та безперспективність майбутнього у квазіреспубліці, колишній бойовик вирішив виїхати на підконтрольну українській владі територію і скористався Програмою СБУ «На тебе чекають вдома».

Після перевірки правоохоронці встановили, що чоловік не брав безпосередньої участі у бойових діях і не вчиняв інших тяжких та особливо тяжких злочинів. У червні цього року рішенням суду колишнього учасника НЗФ звільнено від кримінальної відповідальності.

Протягом двох останніх місяців, завдяки Програмі Служби безпеки, покинули лави так званої «народної міліції ЛНР» і розпочали нове життя вже шестеро колишніх учасників незаконних проросійських формувань.

Служба безпеки України нагадує, що відповідно до ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України від кримінальної відповідальності звільняються особи (крім керівників та організаторів), які добровільно повідомили правоохоронні органи про терористичну діяльність, сприяли її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв’язку зі створенням або діяльністю такої групи чи організації, і якщо в їхніх діях немає складу іншого злочину.

Пресцентр СБУ