Прес-центр19 жовтня 2018, 16:10

На Луганщині триває реалізації урядових програм державної підтримки сільського господарства.

На Луганщині триває реалізації урядових програм державної підтримки сільського господарства. Однією з таких програм є Программа компенсації вартості вітчизняної техніки:

25% для усіх підприємств агробізнесу, які придбали техніку, починаючи з 01.01.2018 року додатково 15% (тобто всього 40%) для невеликих фермерських господарств, які придбали техніку, починаючи з 07.02.2018 року.

Фермерські господарства з посівними площами до 500 гектарів та річною виручкою до 15 млн грн або кооперативи (до складу яких входить не менше ніж 20 членів, серед яких повинно бути як мінімум одне фермерське господарство, а інші – фізичні особи, у власності та користуванні кожної з яких перебуває не більше ніж 100 гектарів земель сільськогосподарського призначення) з компенсацією в розмірі фактично виплачених відсотків (комісій) за вирахуванням 1% річних (але не більше ніж 1,5 облікової ставки НБУ) у рамках кредитних програм.

Програма компенсації вартості 80% насіння вітчизняної селекції (до 30 тисяч гривень) невеликим фермерським господарствам.

Програма здешевлення кредитів підприємствам у галузі тваринництва (вівчарство, козівництво, бджільництво, звірівництво, кролівництво, шовківництво та аквакультури)

Програма компенсації 25% сум кредитів до 5 років на будівництво/реконструкцію тваринницьких комплексів.