Прес-центр22 жовтня 2019, 11:10

На Міловщині проведено Акцію: «STOP: Ти – людина, а не товар» до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

За ініціативи Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Міністерства соціальної політики за фінансової підтримки уряду Канади з 1 грудня 2014 року по теперішній час в Луганській області реалізується проект «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні», метою якого є посилення спроможності органів державної влади у сфері протидії торгівлі людьми. Проект впроваджується РПСОЦ «Жінки Донбасу» у партнерстві з Департаментом соціального захисту населення в Луганської області.

Луганська область приєдналась до відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми який відзначався 18 жовтня.

У Міловському районі була проведена широкомасштабна інформаційна компанія з протидії торгівлі людьми.

18 жовтня 2019 року управлінням соціального захисту населення Мілоської РДА спільно із службою у справах дітей було проведено Акцію: «STOP: Ти – людина, а не товар», як серед населення так і серед працівників місцевих організацій : ФЛОУ АТ «Ощадбанк», КУ «Територіальний центр», Центр надання адміністративних послуг.

В ході акції, працівники проінформували населення, як не стати жертвою торгівлі та роздали інформаційні брошури та листівки.

Також з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми в загальноосвітніх школах району було організовано та проведено ряд заходів: Перегляд фільму «Скажи «СТОП» торгівцям людьми», Інформаційні хвилинки: «Життя – найцінніший скарб», «Не знайомі люди. Правила поведінки», «Не стань жертвою торгівлі людьми», Тематично-інформаційні лінійки «18 жовтня - Європейський день боротьби з торгівлею людьми»

Плакати та брошури були розповсюджені для розміщення на стендах та в містах оголошень серед організацій району: управління соціального захисту населення, відділу поліції, службі у справах дітей, лікарні, центрі зайнятості, відділу освіти, пенсійному фонді, районному центрі соціальної служби для дітей, сім’ї, та молоді, в центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги та в сільських радах.

22 жовтня 2019 року в Міловському районному центрі зайнятості відбулася Інформаційна година : «ОБЕРЕЖНО! Торгівля людьми – це може трапитися з кожним!» за участю спеціалістів безоплатної вторинної правової допомоги, управління соціального захисту населення та Міловського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.