Прес-центр20 листопада 2019, 14:11

На Міловщині пройшло засідання районного методичного об’єднання вчителів історії та правознавства

Відповідно до плану роботи районного методичного кабінету 19 листопада 2019 року на базі Міловської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів історії та правознавства за темою «Сучасні підходи в реалізації компетентнісного навчання на уроках історії та правознавства».

Учасники методичного об’єднання обговорили ефективність використання інтерактивних технологій під час вивчення історичного матеріалу з метою формування в учнів відповідних компетенцій, проаналізували результати ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з історії.

  На високому науково-методичному рівні провела урок-практикум у 8 класі вчитель історії Міловської ЗОШ І-ІІІ ступенів Жанна Нагибіна за темою «Військове мистецтво, традиції та побут українського козацтва». Продемонстровані на уроці такі види діяльності як робота з візуальними та текстовими джерелами, з інтелект-картами, порівняння, творчі завдання дають змогу якісно готувати учнів до зовнішнього незалежного оцінювання вже з восьмого класу.

Учитель також запросила присутніх на майстер-клас з методики створення та використання ментальних карт на уроках суспільно-гуманітарних дисциплін.

Особливе зацікавлення присутніх викликала інформація вчителя історії Міловської ЗОШ І-ІІІ ступенів Оксани Чумак про фасилітацію як форму пошукової діяльності на уроках історії.