Прес-центр3 липня 2018, 15:07

На Міловщині ведеться робота щодо створення сільськогосподарських кооперативів на території району

Питання створення кооперативів для Міловського району дуже актуальне, адже в домогосподарствах району утримується понад 1822 голів ВРХ, в тому числі 1046 корів. У районі в домогосподарствах щоденно виробляється в середньому 9 тонн молока. На сьогодні для багатьох жителів району реалізація молока є основним джерелом доходу. Варіантів виходу із цієї ситуації може бути кілька – це створення сімейних ферм чи обслуговуючих кооперативів Але ініціатива повинна виходити від власників тварин.

З метою визначення шляхів забезпечення створення кооперативів були проведені наради з головами сільських та селищної рад. Спеціалісти управління агропромислового розвитку та земельних відносин відвідали сходки, де були надані роз’яснення реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору. До обговорення долучилися власники тварин та сільські голови, які активно ставили запитання, які їх цікавили.

Під час обговорення піднімались питання отримання допомоги від держави в частині компенсації за утримання молодняку великої рогатої худоби, державної підтримки фермерських господарств, створення та функціонування сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Громадяни були ознайомлені з етапами створення молочних кооперативів.

Роботу з даного питання буде продовжено. Громадянам , які виявлять бажання створити молочний кооператив буде надано всю необхідну інформаційну підтримку.

У рамках проекту Норвезької ради у справах біженців (NRC) буде надано можливість відвідати організації в сусідніх областях, які є успішними прикладами кооперації.

Зацікавлені особи у створенні кооперативів на території району, були поінформовані про даний проект і подали заявку на участь в тренінгах.