Прес-центр19 квітня 2019, 09:04

На Міловщині відбувся спільний з ПРООН інформаційний захід стосовно впровадження проекту «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень»

18 квітня 2019 року в залі засідань райдержадміністрації за участю керівництва райдержадміністрації, голови Міловської селищної ради та зацікавлених/уповноважених мешканців багатоквартирних будинків відбувся спільний з ПРООН у Луганській області інформаційний захід стосовно впровадження проекту «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень», який фінансується Європейський Союзом.

Під час заходу виступила координатор проекту ЄС/ ПРООН «HOUSES» в Луганській області Світлана Коваль, яка висвітила питання щодо діяльності ПРООН в Україні та надала інформацію стосовно проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (2008–2017), ресурсних центрів сталого розвитку. Особливу увагу приділила новому проекту ЄС/ ПРООН «HOUSES», розповіла про мету цього проекту та про його ключові напрямки діяльності. Під кінець доповіді Світлана Коваль ознайомила присутніх з представником партнерів проекту HOUSES, а саме з представником міжнародної фінансової корпорації IFС Олександром Мелконяном.

Він надав відповіді на найбільш часто виникаючі питання у представників ОСББ: про енергозбереження (джерела економії, ефективність різних заходів) і про фінансову доцільність заходів термомодернізації (вартість заходів термомодернізації, джерела фінансування, вплив державної та місцевої підтримки) та надав інформацію стосовно запуску Фонду енергоефективності (етапи реалізації енергоефективного проекту, характеристика продуктів Фонду, перші кроки ОСББ).

Крім того, присутні мали змогу переглянути тематичний фільм «Все починається вдома», у якому було висвітлено створення ОСББ у шляху розвитку європейських країн.

Заключною частиною була комунікація представників з присутніми шляхом надання відповідей на питання із залу.

Нагадуємо, що з січня 2019 року в рамках програми EE4U (Програма підтримки енергоефективності в Україні) почалась реєстрація на участь в проекті ЄС/ПРООН "Об'єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень" (HOUSES). Зареєструватися в програмі можна на сайті houses.in.ua

Наступна зустріч з координатором проекту ЄС/ ПРООН «HOUSES» в Луганській області Світланою Коваль з мешканцями багатоквартирних будинків селища Мілове відбудеться у травні цього року також у приміщенні райдержадміністрації. Запрошуємо всіх бажаючих взяти активну участь у заході.

Слідкуйте за анонсами на сайті райдержадміністрації, селищної ради та оголошень у районній газеті.