Прес-центр15 лютого 2019, 15:02

На Міловщині вшанували воїнів - інтернаціоналістів

15 лютого 1989 року останню колону радянських військ було виведено з Афганістану. З метою вшанування громадян України, які виконували військовий обов'язок на території інших держав, з 2004 року Президентом України було започатковано щорічне відзначення 15 лютого Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Це день пам’яті про сумнозвісні події війни в Афганістані та в інших країнах, вшанування усіх воїнів-інтернаціоналістів.
Почалися урочистості ще напередодні свята. 11 лютого міловчан-інтернаціоналістів гостинно приймала у районному краєзнавчому музеї в.о. директора закладу Світлана Подольська. Потім в районній бібліотеці та по школах також пройшли зустрічи, під час яких ветерани Афганістану пригадали сумні події тих років, свій військовий шлях та бойових побратимів, молодість яких обірвала непрохана війна.
15 лютого воїни – інтернаціоналісти разом з громадськістю Міловщини пройшли урочистою ходою до пам’ятного знаку, де пройшла поминальна панахида, та поклали живі квіти на пам'ять усіх, хто загинув, захищаючи мир та спокій на землі.
Цього ж дня у районному Будинку культури відбувся святковий концерт. Зі словами вітання до присутніх звернулися голова райдержадміністрації Артур Король, голова районної ради Юрій Кошута, голова Міловської суспільної організації воїнів-інтернаціоналістів української спілки ветеранів Афганістану Сергій Хрипко.
Також привітання з нагоди свята від Народного депутата України Сергія Шахова зачитала Ніна Морозова.
По завершенню нагородження воїнів-афганців відзнаками райдержадміністрації та районної ради присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.
Свої вітання афганцям подарували також творчі колективи району.