Прес-центр19 червня 2019, 11:06

На обговорення Уряду виноситься рішення про скорочення на 50 % держадміністрацій і передачу права призначення керівників людям на місцях

Одним із питань найближчого засідання Уряду стане ініціатива скорочення на 50 % районних та обласних державних адміністрацій і опрацювання законодавчого закріплення права людей обирати керівників своїх регіонів. Про це в ефірі «Свободи слова» на ICTV сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Глава Уряду повідомив, що відвідав сьогодні Всеукраїнський муніципальний форум. І під час діалогу з делегатами – міськими головами і головами ОТГ – почув занепокоєння щодо загроз припинення децентралізації та прямої протидії райадміністрацій об’єднанню громад.

«Я виношу на розгляд Уряду пропозицію опрацювати можливість скоротити на 50% обласні, районні адміністрації. А наступний Парламент має забрати право у Президента та Уряду призначати керівників і віддати це право людям, – сказав Володимир Гройсман. – Оце новий підхід управління і нові можливості самоврядування. Пріоритет (обирати керівників) має бути у громадах – вам вирішувати, хто є ваші керівники».

Глава Уряду наголосив, що боятися цього кроку можуть тільки представники старої системи, в якій все було централізовано. «Я не боюся старої системи, бо я знаю, як зламати її хребет», – додав Володимир Гройсман.

За матеріалами Урядового порталу