Прес-центр18 листопада 2019, 16:11

На засіданні колегії райдержадміністрації розглянуто проєкт районного бюджету-2020

Сьогодні, 18 листопада, у райдержадміністрації відбулось засідання колегії, під час якого члени колегії розглянули проєкт районного бюджету на 2020 рік.

Презентуючи документ, начальник фінансового управління Лідія Дуднік зазначила, що одним із основних завдань бюджетної політики в наступному році залишається забезпечення збалансованості та стійкості бюджетної системи.

При прогнозуванні дохідної частини районного бюджету на 2020 рік враховано статистичні показники, які використовуються при розрахунку прогнозних надходжень податків та зборів, зокрема за 2018 рік, очікувані показники на 2019 рік та прогнозні на 2020 рік. Розрахунковий обсяг доходної частини, як і в минулі роки, складається з податку на доходи фізичних осіб, з базової та додаткової дотацій.

Кошти освітньої субвенції, як і у 2019 році, у наступному бюджетному періоді спрямовуватимуться виключно на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти державної та комунальної власності в частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної середньої освіти, інклюзивно-ресурсних центрів.

Кошти медичної субвенції враховують цільові видатки на І квартал 2020 року на лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет. А з 1 квітня наступного року передбачено здійснення з державного бюджету видатків на оплату медичних послуг комунальним закладам охорони здоров’я за договорами з Національною службою здоров’я щодо медичного обслуговування населення в рамках програми медичних гарантій відповідно до Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення».

Прогноз районного бюджету на 2021 - 2022 роки враховує, що у цих роках надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу не передбачається. Видатки на ці цілі здійснюватимуться Міністерством соціальної політики України за окремою бюджетною програмою.

При цьому, Міністерству соціальної політики України передаються видатки на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю I групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку.

 

По завершенню обговорення питання членами колегії прийнято рішення подати проєкт районного бюджету на 2020 рік на розгляд чергової сесії Міловської районної ради.