Прес-центр6 червня 2019, 17:06

На засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорили питання водопостачання в с. Зоринівка

5 червня 2019 року Морозівський сільський голова Сергій Прищепа повідомив голові Міловської районної державної адміністрації Артуру Королю про повне відключення живлення води мешканців села Зоринівка з невиявлених причин.

Цього ж дня Артур Король відвідав зазначений населений пункт та поспілкувався із його мешканцями. О 17 годині цього ж дня було скликано термінове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі - ТЕБ та НС).

В ході обговорення прийнято рішення щодо переведення фінансової допомоги у вигляді субвенції Морозівській сільській раді у розмірі 589 тис. грн для початку розробки проектно-кошторисної документації “Будівництво підвідного водогону до села Зоринівка Міловського району Луганської області” і вирішення питання забезпечення водопостачання села Зоринівка.

Райдержадміністрацією підготовлений бюджетний запит до районної ради. Планується його перегляд депутатами під час наступної сессії.

Протокольними дорученнями засідання районної комісії ТЕБ та НС голові ради доручено забезпечити підвоз технічної води та визначитися з необхідним об’ємом і місцями підвозу.

Нагадуємо, що до цього часу мешканці села мали централізоване водопостачання, яке знаходиться на балансі Російської Федерації. Через це Міловська райдержадміністрація ініціювала проведення засідання з обговорення проблеми водопостачання села Зоринівка, яке пройло 21 лютого 2018 року в кабінеті голови райдержадміністрації. Згідно протокольних доручень сільському голові було рекомендовано розглянути варіант розроблення робочого проекту будівництва підвідного водопроводу у с. Зоринівка зі свердловини с. Шелестівки та підготувати інформацію про пропозиції щодо альтернативних варіантів забезпечення водою мешканців села Зоринівка.

На виконання зазначених протокольних доручень Морозівська рада замовила геологічну розвідку у селі та на прилягаючої до нього території, яка виявляла повну відсутність питного водяного шару із стабільним дебітом.