Прес-центр6 лютого 2020, 11:02

«Не стань жертвою торгівлі людьми»

У сучасному світі торгівля людьми є одним з найбільш масових порушень прав і свобод людини. Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямків роботи Уряду України у сфері захисту прав людини.

Багато людей знають про проблему торгівлі людьми - з повідомлень у пресі, соціальної реклами на телебаченні, білбордів... Але мало хто усвідомлює її масштаби, а тим більше може припустити, що це станеться саме з ним. А ситуація така, що будь – яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.

З метою підвищення рівня поінформованості учнів щодо проблеми торгівлі людьми, з’ясування причин та ознайомлення з різними її формами 5 січня 2020 року з спеціалістами управління соціального захисту населення Міловської райдержадміністрації та районного центру соціальних служб, сім’ї та молоді, було проведено бесіду з учнями 9-11 класів Міловської ЗОШ І-ІІІ ступенів на тему: «Протидія торгівлі людьми»

Учні мали можливість переглянути відеоролик «Не продавай себе», ознайомитись із формами трудової експлуатації, правилами безпечного виїзду за кордон. Також учнів поінформовано про установи та організації, куди можна звернутися в разі потрапляння в трудове рабство, наголошено на тому, що може зробити кожен, щоб запобігти торгівлі людьми. Присутнім було роздано інформаційні листівки.