Прес-центр26 квітня 2019, 13:04

Нехай ніколи не замовкають дзвони людської пам`яті…

26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС внаслідок техногенної катастрофи було зруйновано реактор 4 енергоблоку. Радіоактивні речовини, що потрапили в повітря, розсіялися не тільки над Україною, а й багатьма країнами Європи. Із перших днів ліквідатори самовіддано взялися долати цю катастрофу, не замислюючись над загрозою власному життю. Назавжди втрачене здоров’я, загублені життя – ось ціна, якою вдалося ліквідувати пожежу на станції. 30-кілометрова територія навколо ЧАЕС стала пусткою. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу. Пам’ятаємо подвиг тих, хто зберіг життя мільйонам!

У Міловому відбувся мітинг до Дня Чорнобильської трагедії, який традиційно провели біля пам’ятного знаку ліквідаторам аварії ЧАЕС. На мітингу були присутні голова Міловської райдержадміністрації Артур Король, голова Міловської районної ради Юрій Кошута, керівники та колективи установ, організацій, підприємств району, громадськість, учні Міловської гімназії.

Вшанували пам’ять героїв та жертв Чорнобильської трагедії хвилиною мовчання, подякували Героям за їхню мужність та відвагу. Після завершення мітингу учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії.