Прес-центр11 вересня 2018, 13:09

«Ніколи знову… 1939-1945»

Вже понад півстоліття світова спільнота відзначає у другу неділю вересня Міжнародний день пам’яті жертв фашизму, коли людство згадує жертв «коричневої чуми» - загиблих на полях битв і від бомбардувань, закатованих в полоні та концентраційних таборах, померлих від голоду й поранень. Дата визначена не випадково, адже саме вересень став фатальним для більшої частини країн світу, коли почалась Друга світова війна, яка згодом перетворилася на глобальну збройну м’ясорубку, не шкодуючи нікого.
З нагоди відзначення пам’ятної дати 10 вересня 2018 року в Міловській районній бібліотеці під гаслом «Ніколи знову… 1939-1945» відбулася зустріч учнів 10-11 класів Міловської гімназії з ветераном війни Петром Мірошником.
Eчасники заходу спілкувалися у теплій та доброзичливій обстановці. Бібліотекарі розповіли про трагічні події тих років та ознайомили школярів з матеріалами книжкової виставки «Рідну землю вони зберегли». Петро Андрійович поділився з молоддю власними спогадами про своє фронтове життя та юність, коли замість книжок прийшлося взяти до рук зброю та захищати рідну землю.
Хвилиною мовчання вшанували присутні пам'ять усіх, хто віддав своє життя, захищаючи батьківщину від ворога та визволяючи світ від нацизму.