Прес-центр14 cічня 2021, 15:01

ОБЕРЕЖНО, ОЖЕЛЕДИЦЯ!

Задля власної безпеки у період ожеледиці потрібно виконувати прості рекомендації.
Перед виходом із будинку намажте на підошву клей типу «Момент» і поставте взуття на пісок або наклейте лейкопластир чи ізоляційну стрічку на суху підошву.
Прогулянки вагітних жінок в ожеледицю без супроводження є дуже небезпечними. Людям похилого віку в «слизькі дні» взагалі краще не виходити з будинку. Але, якщо потрібно, не соромтеся взяти палицю з гумовим наконечником або з шипом.
В ожеледицю ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте у колінах, ступайте на всю підошву. При порушенні рівноваги швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.
У момент падіння стисніться, напружте м’язи, а, доторкнувшись до землі, перекотіться, щоб удар, спрямований на вас, втратив свою силу.
Не тримайте руки в кишенях.
Обходьте металеві кришки люків.
Не ходіть біля самого краю проїжджої частини.
Небезпечні прогулянки в ожеледицю у нетверезому стані. Нетверезі люди не такі чутливі до болю і при наявності травми своєчасно не звертаються до лікаря, що додає згодом додаткових проблем.
Якщо ви впали і через деякий час відчули біль у голові, суглобах, нудоту, утворилися  пухлини – терміново зверніться до лікаря, інакше ризикуєте придбати ускладнення з поганими наслідками.
Взимку, особливо в містах, дуже великою небезпекою є бурульки. Небезпека від них підвищується в період танення льоду та снігу. Тому тримайтеся подалі від будинків – ближче до середини тротуару. Бережіть себе та ніколи не втрачайте пильність.