Прес-центр21 квітня 2020, 14:04

Обласна влада переходить на новий формат комунікації

Про підвищення ефективності владних комунікацій, медіазабезпечення діяльності обласної влади йшлося сьогодні на апаратній нараді в облдержадміністрації.

«Введення надзвичайної ситуації у регіоні та пов’язані із нею заходи, які, безумовно, є болючими й для бізнесу, й для  пересічних громадян,  активно використовуються для створення численних фейків, спрямованих на дискредитацію обласної влади. На жаль, об’єктами інформаційних атак стають люди, які роблять усе можливе, щоб область з найменшими втратами пережила цей період. Тому при максимальній відкритості, ми маємо напрацювати чітку стратегію захисту та підтримки каналів поширення офіційного достовірного контенту», – звернувся Сергій Гайдай до учасників наради.

Для вдосконалення інформаційної роботи очільник області доручив визначити у кожному структурному підрозділі облдержадміністрації та місцевих органах влади осіб, відповідальних за комунікації, провести їх фахове навчання та посилити взаємодію з регіональними ЗМІ та громадськістю.

«Час вимагає змінити формат інформаційної співпраці, як внутрішньої, так і зовнішньої. Нарешті перейти від реактивної (інформування постфактум) до проактивної комунікації», – зазначила директор Департаменту масових комунікацій Альбіна Кушелева, яка виступила спікером з цього питання.